Inför flyttstädning i Sundsvall - Modern Städservice

Flytta hemifrån

Ska du flytta hemifrån för första gången? Vilken grej! Att flytta hemifrån ger dig både stor frihet och stort ansvar. Det finns även hel del saker som kan kännas nytt och stort att ordna med när man skaffar sin första egna bostad. Men kom ihåg att Rom inte byggdes på en dag! Här nedan får du några tips på saker som kan vara bra att tänka på.

Ha ett skriftligt kontrakt

Se till att ha ett skriftligt hyreskontrakt om du ska hyra bostad. På så sätt vet du klart och tydligt vad som gäller. Det kan även vara bra att gå igenom bostaden när du flyttar in och dokumentera eventuella skador som finns innan du flyttar in.

Gör en flyttanmälan och eftersänd post

För att ändra folkbokföringsadress när du flyttar hemifrån behöver du göra en flyttanmälan hos Skatteverket. Det är viktigt för vilken skatt du ska betala, rätten till bidrag och förmåner, var du får rösta och var du får din post. Du kan även välja att få din post eftersänd genom att göra en adressändring hos Svensk Adressändring. Med eftersändning skickas din post till din nya adress även om din gamla adress står på brevet.

Abonnemang och försäkring

Kolla upp vad som gäller kring bredband och el, skaffa abonnemang om så krävs. Du behöver även skaffa hemförsäkring när du flyttar hemifrån till en egen bostad. Det gäller oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa så att du kan få ersättning ifall något skulle bli stulet eller förstöras vid brand- eller vattenskada. Kom även ihåg att sätta upp brandvarnare om det inte redan finns i bostaden.

Gör en budget

Inför flytten är det bra att se över din budget för flytten. Vad behöver du köpa inför flytten? Har du till exempel möbler, handdukar, tallrikar och städgrejer? Gör även en månadsbudget över alla fasta kostnader för att se hur mycket du har över till annat när du ska flytta hemifrån. Fundera även på hur mycket du kan spara i månaden. Det är bra att spara litegrann varje månad för att kunna täcka oförutsedda kostnader.

Sammanfattningsvis

Det finns mycket att fixa när du ska flytta hemifrån för första gången. Det går inte att göra allt på samma gång, låt det ta sin tid. Du klarar dig till exempel utan soffa och sängbord några veckor. Kom bara ihåg att fixa det viktigaste direkt såsom hemförsäkring och flyttanmälan. Det är såklart även bra att ha något att laga mat och äta med samt en säng att sova på…

 
 

 

 

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offertförfrågan så hjälper vi dig