rut-avdrag

Hur fungerar rut-avdraget och hur mycket RUT-avdrag får jag?

Professionell flyttstädning räknas som en hushållsnära tjänst vilket innebär att du som privatperson har möjlighet att få RUT-avdrag på städningen. Men vad är RUT-avdrag och hur fungerar det egentligen?

RUT-avdrag är en typ av skattereduktion man kan få på tjänster som vanligtvis utförs av hushållet själv, så kallade hushållsnära tjänster. Sådana tjänster är till exempel snöskottning, gräsklippning, städning och hjälp vid flytt.

Vilka gäller rut-avdraget för och hur mycket RUT-avdrag får jag?

RUT-avdrag för flyttstädning och andra hushållsnära tjänster gäller enbart för privatpersoner, har du ett företag som ska byta lokaler går det alltså inte att få RUT-avdrag. Som privatperson finns även vissa krav, till exempel måste du vara minst 18 år gammal, vara skattskyldig i Sverige och du måste ha varit stadigvarande bosatt i lägenheten eller huset som ska städas. RUT-avdrag är enbart giltigt för tjänster som utförs före dödsfallet, dödsbostädning och dödsbotömning är alltså inte giltiga för avdraget. På Skatteverkets hemsida finns mer information kring villkoren för RUT-avdrag. Generellt sett är det däremot relativt enkelt att bli beviljad avdraget. Avdraget kan som mest vara 50% av arbetskostnaden. Som högst kan du få 75 000 kronor per år i RUT-avdrag.

Hur får man RUT-avdrag?

Vi på Modern Städservice sköter allt när det kommer till ansöka om RUT-avdrag, det enda vi behöver är ditt personnummer. Avdraget gör vi sedan direkt på fakturan.

För dig som privatperson innebär RUT-avdraget alltså inte något pappersarbete, vi fixar det administrativa och ser till att allt sköts som det ska! Enkelt, eller hur?

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig