kom ihåg vid flytt

Kom ihåg vid flytt

En flytt kan kännas kaosartad, här ger vi dig därför några av de viktigaste kom ihåg vid flytt: adressändring,  flyttstädning.

Adressändra

Först och främst är det viktigt att komma ihåg att adressändra. Det är viktigt för att du ska vara folkbokförd på rätt adress och därmed även viktigt för vilken skatt du ska betala samt din rätt till olika bidrag och förmåner. Du ändrar folkbokföringsadress genom att göra en flyttanmälan hos Skatteverket. Skatteverket sprider även din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du att posten ska eftersändas till din nya bostadsadress kan du även göra en adressändring hos Svensk Adressändring.

Packning

Packningen är det som tar mest tid, därför är det skönt att göra det enklare med några enkla kom ihåg. För att göra packningen smidigare kan du börja med att packa det du inte behöver eller använder så ofta. Ta även ett rum i taget för att det inte ska bli för mycket på en gång. Se till att märka alla lådor tydligt så det är enkelt att veta var de ska. Om lådorna är tydligt märkta med vad som är i blir det även enklare att hitta det man letar efter mitt under flytten.

Flyttstädning

Det tredje kom ihåg vid flytt är städningen. Flyttstädning är i princip obligatoriskt vid en flytt oavsett om du är hyresgäst eller äger bostaden själv. Städningen innebär en ordentlig rengöring av alla rum. I vissa fall finns en lista som beskriver vad som ska rengöras när bostaden städas ut vid en flytt.

Vi har sammanställt det som ingår när du anlitar oss för flyttstädning här. Självklart kan vi även anpassa städningen efter specifika önskemål. Vill du ha hjälp med städningen kan du skicka en offert via vår hemsida eller kontakta oss på 010-344 54 54.

Tills sist vill vi påpeka något som kan kännas som ett självklart kom ihåg vid flytt – börjar du i tid blir det hela mycket enklare. Lycka till med flytten!

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig