Viktiga överväganden före utflyttning - Professionell Flyttstädning i Skellefteå

Rensa inför flytt

Vid en flytt är det mycket som ska med, därför kan det vara bra att gå igenom det du äger. Ett lättare flyttlass innebär en enklare flytt vilket är varför du bör rensa innan du flyttar, inte efter. Här får du några tips på vad du kan rensa inför flytten.

Matvaror, mediciner och reservförrådet

Gå igenom matvaror som har stått länge i kyl, frys och skafferi. Rensa ut de varor som har passerat utgångsdatum. Gå även igenom medicinlådan och rensa bort gamla mediciner. Att flytta reservförrådet vidare till nästa bostad innebär också onödigt bärande. Använd toapappret, konserverna och de rengöringsmedel du redan har och köp istället nytt när du flyttat in i din nya bostad.

Sakerna du inte ens visste att du hade

När du ska rensa inför flytt är det även dags att ta tag i de saker som följt med dig flytt efter flytt – sakerna som du nästan glömt bort att du har. Gå igenom och fundera på om det är något du skulle sakna eller om du egentligen klarar dig utan det. De saker som du inte ens visste att du hade kanske det är dags att göra sig av med?

Garderoben

Rensa även ur garderoben. Gå igenom alla plagg och fundera över vad du använder och vill ha kvar samt vad du skulle klara dig utan. Det plagget du sparar för att du någon gång i framtiden ska använda det kanske går att göra sig av med? Det du rensar inför flytt kan du sedan sälja eller skänka.

Till sist…

Det finns såklart fler saker än de här som kan behöva en rensning, allt beror på vad du har hemma. Rensningen gör du främst för att underlätta för dig själv och förenkla flytten – ju mindre saker du har kvar desto snabbare och enklare går flytten. Allt som rensas behöver inte heller slängas, försök att sälja och skänka det som fortfarande kan vara av användning för någon annan. Kolla upp din lokala köp & sälj-sida och second hand butik. På så sätt kan du både tjäna en slant och vara snäll mot miljön.

 

Behöver du hjälp med flyttstädning? Välkommen att skicka en offertförfrågan till oss eller ring oss på 010-344 54 54.

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig