städa med ättika

Städa med ättika

Städa med ättika, ett effektivt städmedel som både tar bort lukt och smuts. Det kan dessutom kännas bättre att använda ättika i stället för städmedel som innehåller starka kemikalier. Vi delar med oss av några städtips om hur du kan använda ättika för att rengöra ytor som annars kan vara besvärliga att få rena.


Städa ugnen med ättika

  • Häll ättika i en sprayflaska och spraya inuti ugnen. Starta ugnen på låg värme, cirka 50 grader och låt gå i ungefär 30 minuter. Därefter stänger du av ugnen och torkar invändigt med en fuktig trasa. På så sätt går fastbrända matrester enkelt bort. Var försiktig så du inte bränner dig på ugnen.

Städa micron med ättika

  • Även micron kan ibland ha matrester som fastnat ordentligt, för att komma till fund med detta kan du micra ättika tillsammans med en halv pressad citron i en skål i någon minut. Ta sedan ut skålen och torka ur mikron med en fuktig trasa. 

Städa badrummet med ättika

  • Kaklet i badrummet kan ibland behöva en rejäl uppfräschning. Blanda då vatten och ättika och applicera på det smutsiga kaklet. Låt ättikan verka en stund innan du sköljer bort medlet med vatten. Tänk på att inte använda ättika på naturstenar som marmor och granit då det kan skada dessa typer av material.

Städa speglar med ättika

  • Ättika blandat med lite diskmedel och vatten blir även till en magisk spegelrengöring. Spraya spegeln och torka av med en torr trasa, gärna mikrofiber anpassat för glas och speglar.

Detta är några tips på hur du kan använda ättika vid städning. Ättika är verkligen en allrengöring som kan användas vid flera tillfällen Hygienteknikerna ger hela 20 tips på hur du kan städa med ättika, deras inlägg hittar du HÄR.

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig