Städa med bikarbonat

De finns en mängd olika sätt som bikarbonat kan användas för att städa. Det är dessutom ett miljövänligt alternativ till alla kemikalier som används i många vanliga städmedel, här ger vi några tips på hur man kan använda det.

Rengöra avlopp

Stopp i avloppet? Med hjälp av bikarbonat. salt och ättika kan du fixa det på egen hand. Blanda lika delar bikarbonat och salt och häll ner i det avlopp du vill rengöra. Ta ättika och häll även ner det i avloppet, det kommer starta en reaktion. Vänta tills det slutat bubbla och pysa, häll sedan ner rikligt med kokhett vatten för att skölja rent rören.

Rengöra filtret i köksfläkten

Bikarbonat kan även användas för att rengöra filtret i köksfläkten, vilket minskar bakterier och brandrisken. Börja med att montera loss filtret och lägg det i en djup ugnsplåt. Koka upp vatten blandat med bikarbonat och ättika och häll vätskan över filtret. Låt stå i några minuter innan du borstar av och sköljer ur filtret.

Rengöra kakelfogar

Kakelfogar kan lätt blir fula i färgen, med bikarbonat får du de skinande rena igen. Gör en pasta av bikarbonat och vatten och applicera den på fogarna. Låt pastan verka i ungefär femton minuter. Ta sedan en tandborste och skrubba, behövs det kan du doppa tandborsten i vatten för att göra det enklare att skrubba. Torka sedan av området.

 

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig