städa med bikarbonat

Städa med bikarbonat

De finns en mängd olika sätt att städa med bikarbonat. Det är dessutom ett miljövänligt alternativ till alla kemikalier som används i många vanliga städmedel, här ger vi några tips på hur man kan använda det.

Rengöra avlopp

Stopp i avloppet? Med hjälp av bikarbonat. salt och ättika kan du fixa det på egen hand. Blanda lika delar bikarbonat och salt och häll ner i det avlopp du vill rengöra. Ta ättika och häll även ner det i avloppet, det kommer starta en reaktion. Vänta tills det slutat bubbla och pysa, häll sedan ner rikligt med kokhett vatten för att skölja rent rören.

Rengöra filtret i köksfläkten

Bikarbonat kan även användas för att rengöra filtret i köksfläkten, vilket minskar bakterier och brandrisken. Börja med att montera loss filtret och lägg det i en djup ugnsplåt. Koka upp vatten blandat med bikarbonat och ättika och häll vätskan över filtret. Låt stå i några minuter innan du borstar av och sköljer ur filtret.

Rengöra kakelfogar

Det går även bra att städa med bikarbonat när du vill rengöra kakelfogar. Kakelfogar kan lätt bli fula i färgen, med bikarbonat får du de skinande rena igen. Gör en pasta av bikarbonat och vatten och applicera den på fogarna. Låt pastan verka i ungefär femton minuter. Ta sedan en tandborste och skrubba, behövs det kan du doppa tandborsten i vatten för att göra det enklare att skrubba. Torka sedan av området.

Testa att städa med bikarbonat för både plånboken och miljön idag!

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig