tips flytt

Tips inför flytten

Är det dags att flytta? En flytt är alltid spännande men innebär också en hel jobb då alla ägodelar ska med. Här ger vi 8 tips inför flytten så att allt går lite smidigare.

Börja i tid

Först och främst är det bra att börja i tid. En flytt innebär att du måste gå igenom varenda liten sak du äger, det tar tid. Genom att sätta igång tidigare hinner du med rensning och packning trots alla vardagsmåsten.

Packa det du inte använder

Börja med att packa det du inte använt på länge och som du vet att du inte kommer behöva fram till flytten. Det gör det enklare att börja i tid och man behöver inte känna att man har hela livet nerpackat i lådor.

Märk flyttlådorna

Märk flyttlådorna tydligt. Skapa ett system som gör det enklare att veta vart kartongerna ska packas upp och enkelt att hitta det du letar. Det hjälper både dig och eventuell flytthjälp att göra flytten smidigare.

Använd det du har hemma

Tänk på miljön och plånboken – använd det du redan har hemma när du packar ömtåliga föremål. Handdukar och dukar som du redan äger fungerar perfekt för att skydda porslin och glas i flyttlådan.

Behåll kläderna på galgar

Behåll kläderna du ska ha med i flytten på galgar. Sätt både galge och klädesplagg tillsammans i en säck, då går fortare att packa upp sen. Galgarna ska ju ändå hänga med i flytten, slipp dubbeljobb med att ta av och på kläderna från galgarna. Genom att packa mjuka kläder i säckar sparar du även flyttkartonger till sådant som behöver fraktas på ett mer ömtåligt sätt.

Packa i alla dina väskor

Packa dina saker i allt som går att packa i. Alla typer av väskor är gjorda för att packas i, passa på att utnyttja det under flytten! Använd ryggsäckar, resväskor och tygpåsar så slipper du köpa alldeles för många flyttlådor.

Gör en bra-att-ha låda

Packa ner de saker som du behöver första dygnet separat som du kan ta med dig och ha tillgång till under hela flytten. Då slipper du leta efter varje sak enskilt under den första tiden tills du hunnit packa upp flyttlådorna i ditt nya hem. Bra att ha under första dygnet är till exempel sängkläder, tandborste och mediciner.

Tänk på flyttstädningen

Kom ihåg att planera för flyttstädningen då den tar tid. Ska du göra det själv eller anlita någon att hjälpa dig?

Vi finns här om du vill lämna över flyttstädningen till någon annan, så du får tid till allt annat som en flytt innebär. Få en kostnadsfri offert här på vår hemsida eller ring oss på 010-344 54 54

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offertförfrågan så hjälper vi dig