vad ingår i flyttstädning

Vad ingår i flyttstädning?

Vad ingår i flyttstädning? Vid en flytt är det mycket som ska göras. Vi har gjort två checklistor – en för vad du måste göra inför flytt och en för flyttstädningen.

Vad ingår i flyttstädning? Vid flytt ska du inte bara packa ned hela ditt hem, utan du måste även exempelvis ta ned tavelkrokar, spackla igen hålen och flyttstäda. Det är mycket att tänka på och för att underlätta för dig har vi tagit fram en checklista som du enkelt kan följa vid din flytt.

Checklista

  • Flyttanmälan, försäkring, el och bredband

Börja med att bocka av de praktiska grejerna som en flytt innefattar. Exempelvis anmäl din flytt på Skatteverket, enligt lag måste du vara folkbokförd på rätt adress. Flytta din hemförsäkring till den nya adressen fr.o.m. inflyttningsdatum för att säkerställa att din nya bostad är försäkrad från dag ett. Om du själv sköter avtal för el och bredband se till att flytta över dina tjänster till ditt nya boende eller säg upp dessa i tid om tjänsterna behöver avslutas.  

  • Rensa och packa

Dags att börja packa – börja med detta i tid för det tar alltid längre tid än vad man tror. Vi har skrivit ett inlägg med tips inför packningen, läs det HÄR.

För att underlätta flytten och uppackningen i ditt nya boende rekommenderar vi att rensa bort saker du inte längre har användning av medan du packar. Vi har gjort ett inlägg om att rensa inför flytt, läs det HÄR.

  • Töm bostaden

När du har packat ner alla dina ägodelar är det dags att tömma lägenheten. Detta kan kännas som ett evighetsgöra, ta ett djupt andetag och ta en sak i taget. Poff säger det bara och plötsligt är bostaden tom. Planera in mycket tid för tömningen så blir det en trevlig överraskning om det går snabbare än tänkt. 

  • Ta ned tavelkrokar, skruvar och liknande

Detta kan du med fördel göra samtidigt som du monterar ner tavlor och möbler som suttit på väggen. Ett tips är att skruva tillbaka skruven på platsen den ska sitta i exempelvis möbler, då vet du vart du har skruven när det är dags att skruva upp möbeln igen. Ta även ned tejp/klistermärken eller liknande som kan sitta på väggar och garderober.

  • Spackla igen hål 

I hyresrätter är det ofta ett krav att du spacklar igen hål som blivit av skruvar och spikar i väggen. Bostadsrätter och hus säljs i befintligt skick vilket betyder att du oftast inte har någon skyldighet att spackla igen hålen. Att spackla igen hålen behöver inte vara avancerat, Svenska bostäder har en enkel guide på sin hemsida som du hittar HÄR.

  • Avfrosta frys 

Inför flyttstädningen måste du avfrosta frysen och stänga av kylskåp. Detta är för att du enkelt ska kunna rengöra dessa. Lämna kyl och frys avstängda till nästa hyresgäst, tänk på att lämna dörrarna öppna eftersom det annars kan skapas en unken doft i frys och kyl.

  • Flyttstäda

Du har nu kommit fram till flyttstädningen, där alla allmänna områden ska städas grundligt. Precis som med packning och tömning tar det sin lilla tid att flyttstäda, planera därför in mycket tid för städningen så blir det en trevlig överraskning om det går snabbare än tänkt. 

Vi delar med oss av en detaljerade flyttstäd checklista här under som garanterar att du inte missar något vid städningen. Obs! Detta är inte listan vi utgår från vid våra egna flyttstädningar, exempelvis avfrostar vi inte frysar och liknande, HÄR kan du läsa vad som ingår när du bokar flyttstädning med oss på Modern Städservice.

När du fått besiktningen godkänd är det bara att lämna in nyckel kvar, kom ihåg det! Bra jobbat!

Städhjälp?

Skicka en kostnadsfri offert så hjälper vi dig

checklista vad ingår i flyttstädning